Vorige | Volgende
Verkocht onder voorbehoud

Bouwnummer 3 0 ong VAASSEN

Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Neem contact met ons op

0578-571629

info@vantriestmakelaars.nl

Omschrijving

Nieuwbouw bibliotheek en 18 appartementen Op de locatie van voormalig garagebedrijf Wielink en twee aangrenzende woningen wordt ruimte gemaakt voor een nieuwe vestiging van de bibliotheek en 18 appartementen. Deze 3- en 4-kamerappartementen hebben netto gebruiksoppervlakten vanaf 87 m² tot 130 m². De prijzen van deze nieuwbouwappartementen variëren van € 293.500,- tot € 399.500,- v.o.n. Dit is...

Kenmerken

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2019
Ligging
In centrum

Omschrijving

Nieuwbouw bibliotheek en 18 appartementen

Op de locatie van voormalig garagebedrijf Wielink en twee aangrenzende woningen wordt ruimte gemaakt voor een nieuwe vestiging van de bibliotheek en 18 appartementen. Deze 3- en 4-kamerappartementen hebben netto gebruiksoppervlakten vanaf 87 m² tot 130 m². De prijzen van deze nieuwbouwappartementen variëren van € 293.500,- tot € 399.500,- v.o.n. Dit is inclusief (een stelpost voor) keuken en sanitair.

Kenmerken:
- hartje centrum
- gasloos en duurzaam
- eigen zonnepanelen
- eigen warmtepomp
- warmte- en koudeopslag in de bodem
- portiek ontsluiting
- parkeren op eigen parkeerplaats
- inclusief tuinaanleg
- Woningborggarantie


Procedure verkoop
Middels een inschrijfformulier kunt u zich inschrijven voor maximaal 2 bouwnummers in gebouw A en maximaal 2 bouwnummers in gebouw B (dus 4 keuzes in totaal). Het inschrijfformulier dient uiterlijk voor 9 januari 2019 om 17:00 uur te worden ingeleverd bij Ligtenberg Makelaars of Van Triest Makelaars.
Na de sluitingsdatum worden alle inschrijvingen bekeken en zal, indien nodig, geloot worden. Inschrijvingen die na 9 januari om 17:00 uur binnenkomen, worden niet meegenomen in een eventuele loting.


Architectuur
De vormgeving van de appartementen is geïnspireerd op de statige herenhuizen uit het verleden van de Dorpsstraat.
Met de komst van de bibliotheek naar het dorpscentrum, neemt de nieuwbouw een voorname plaats in. Gekozen is voor een portiekontsluiting van de appartementen. Hierdoor zijn geen galerijen nodig en ontstaat een aantrekkelijk
gevelbeeld. Het ontwerp van de bibliotheek is uitnodigend naar de Dorpsstraat en in de achtergevel geeft de bibliotheek een transparante verbinding met de hof.
De appartementen hebben een goede ligging. In het ter Heerdtspad harmonieert de aflopende bouwhoogte van drie naar twee bouwlagen en de parcellering van de gevels met de aanwezige woningen.


Duurzaam
Materialen met een hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten hebben voorrang bij het detailleren, met een hoge mate van duurzaamheid, van daken, gevels, kozijnen en andere bouwkundige voorzieningen. Regenwater wordt geïnfiltreerd in de bodem. De investeringen in duurzaamheid zijn direct zichtbaar: geen gasaansluiting, zonnepanelen, systemen voor warmte en koude-opslag in de bodem, standaard zonwering om opwarming in de zomer te voorkomen, puien met triple-beglazing en infiltratiekratten voor regenwater in de bodem. De investeringen in de energetische componenten zullen zich binnen redelijke termijn terugverdienen. De gemeente hanteert een toetsing van het plan aan de GPR score: GPR Gebouw geeft een rapportcijfer voor de modules energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. GPR score 7 geeft een ruime voldoende.


Verwarmen zonder aardgas
De appartementen worden niet voorzien van een gasaansluiting. Verwarmen en (ver)koelen van de individuele appartementen geschiedt met een geavanceerd verwarmingssysteem. De eigen warmtepomp in het appartement wordt per entree/trappenhuis aangesloten op een bodembron voor warmte- en koudeopslag in de bodem. De warmtepomp zorgt via het vloerverwarmingssysteem voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Voor warm tapwater in keuken en badkamer verwarmt de warmtepomp een boiler van 180 liter. Het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp wordt gecompenseerd door de opbrengst van de eigen zonnepanelen van ieder appartement. Uitgaande van een gemiddeld verbruik per appartement resulteert dit in geen of minimale verbruikslasten voor de eigenaren.

Frisse lucht
Ventileren door rechtstreekse aanvoer van frisse buitenlucht via roosters in de kozijnen die reageren op de winddruk. De ventilatie-unit meet de CO2 hoeveelheid in o.a. de woonkamer van het appartement en regelt de af te voeren luchthoeveelheid.


Woningborggarantie
Garantie voor nieuwbouwwoningen. Kopers van nieuwbouwwoningen kunnen rekenen op zekerheid. Zekerheid dat iedereen in Nederland gegarandeerd goed kan wonen met certificaten die waarborgen dat woningen gegarandeerd
worden afgebouwd, ook al is de bouwonderneming failliet. Daarnaast waarborgt Woningborg de garantieverplichtingen van de bouwonderneming na oplevering. Woningborg geeft bouwondernemingen technisch advies over het aangemelde
plan en hun bouwinspecteurs bezoeken de bouwlocaties.


Omgeving
De Dorpsstraat in Vaassen is al eeuwen een aansprekende ader voor stijlvol wonen, werken en winkelen. De entree van het dorp vanuit het noorden met het kasteel is markant, herkenbaar en uitnodigend. Authentieke panden met winkels en voorname woningen zorgen, aangevuld met restaurants, de markt en de kerk, voor afwisseling in het centrum.

Op de locatie van het voormalige garagebedrijf Wielink en twee aangrenzende woningen, wordt ruimte gemaakt voor een nieuwe vestiging van de bibliotheek en 18 appartementen. De ruimte aan het ter Heerdtspad komt ten goede aan het uitzicht en leefklimaat van de bestaande en de nieuwe woningen. De oude garage maakt plaats voor een hof waaraan gewoond wordt: "ter Heerdtshof".

Het nieuwbouwplan sluit naadloos aan op het Centrumplan Vaassen 2017 en geeft een impuls aan het dorpscentrum met de omschrijvingen origineel, kleinschalig, levendig, gastvrij, aangenaam wonen en verblijven. Vanaf deze plek/locatie is alles op loopafstand gelegen: de winkels, de markt, de terrasjes, de kerk, het kasteel en het dorpshuis.


Verkoop
Belangstellenden voor deze buitengewone appartementen kunnen contact opnemen met: Ligtenberg Makelaars en Van Triest Makelaars.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
kunststof, pannen
Keurmerken
Woningborg Garantiecertificaat

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
95 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
8 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
328 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
airconditioning, buitenzonwering, frans balkon, lift, mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
vloerverwarming geheel, warmtepomp
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's